четвер, 26 березня 2020 р.

Розтяжка для дітей: користь чи шкода

Багатьох батьків хвилює той факт, що практично всі професійні гімнасти страждають від порушень опорно-рухового апарату. Саме тому деякі так побоюються включати в фізкультуру своєї дитини практику розтяжки, боячись завдати шкоди ще не сформованому дитячому організму.
Дійсно, регулярне розтягування на межі можливостей, яке практикують гімнасти, може призвести до проблем функціонування рухової системи: суглоби швидко зношуються, створюючи найбільш сприятливі умови для розвитку остеохондрозу і ряду інших захворювань.
Однак якщо гімнастика або хореографія практикуються виходячи з бажання дитини та якщо такі заняття приносять йому задоволення, тоді помірна тренування на розтяжку піде лише на користь дитячого тіла.
Вона допоможе нормалізувати тонус м’язів дитини, зміцнить і вирівняє поставу; зніме напругу, активізуючи тим самим відповідні мозкові структури, що в підсумку обернеться на користь розвивається психіці.
Тому не варто боятися того, що розтяжка може завдати шкоди дитячому організму – важливо лише правильно підібрати комплекс вправ виходячи з бажань малюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар